Із Ужгорода до Києва: біля Стіни пам’яті загиблих фінішував щорічний велопробіг ветеранів війни

Із Ужгорода до Києва: біля Стіни пам’яті загиблих фінішував щорічний велопробіг ветеранів війни

Фото
Укрінформ
У Києві біля Стіни пам’яті загиблих за Україну завершився щорічний велопробіг ветеранів війни «Шануємо пам’ять захисників України», який стартував 15 травня в Ужгороді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Цього року команда учасників-ветеранів подолала понад 1000 км за маршрутом від Ужгорода до Києва, перетнувши сім областей України за девʼять днів.

Увесь маршрут велопробігу-2024 проїхали два ветерани війни - Іван Балашов і Анатолій Вересенко. У кожному регіоні до них приєднувалися велосипедисти-ветерани та всі охочі.

У Києві біля Стіни памʼяті загиблих за Україну учасників велопробігу зустріли виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, родини загиблих захисників і захисниць, а також ветерани.

У Києві фінішував щорічний велопробіг ветеранів війни «Шануємо пам’ять захисників України» / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомлялося, перший ветеранський велопробіг у співпраці з командою Міністерства у справах ветеранів організували у 2020 році. Тоді маршрут пролягав до Маріуполя та їхали четверо ветеранів: Іван Балашов, Микола Дидяк, Сергій Поліщук і Анатолій Вересенко, які здолали 1795 кілометрів. Дорогою учасники зустрічалися з ветеранами, молоддю, громадськістю та сім’ями загиблих захисників.

У червні 2023 року відбувся перший міжнародний велопробіг «Ужгород-Дармштадт» під гаслом пам’яті загиблих українських Героїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-