Міносвіти шукає тренерів для вчителів предмету «Захист України»

Міносвіти шукає тренерів для вчителів предмету «Захист України»

Укрінформ
Міністерство освіти та науки оголосило про програму навчання тренерів для вчителів, які викладатимуть дисципліну «Захист України».

Про це у Фейсбуці написав міністр освіти та науки Оксен Лісовий, передає Укрінформ.

«Шукаємо охочих долучитися до перезавантаження «Захисту України». Ми ґрунтовно змінили освітню програму дисципліни, і незабаром вже розпочнуться закупівлі необхідного оснащення для ефективного навчання. Але ще один надважливий пункт — підвищення кваліфікації педагогів. На цьому етапі запрошуємо до участі фахівців, які пройдуть відповідне навчання і стануть тренерами для вчителів з усієї України», - повідомив Лісовий.

Тренером або тренеркою можуть стати вчителі предмету «Захист України» та суміжних предметів; інструктори центрів цивільного захисту; демобілізовані захисники і захисниці України; фахівці, які активно працюють з молоддю.

Програма підготовки майбутніх тренерів охоплює такі теми: інтерактивні методи викладання, основи національної безпеки, військове управління, протидія інформаційним загрозам.

Підготовка відбудеться 10–14 червня в Києві. Проживання, трансфер і харчування забезпечуються. Після навчання тренери отримають сертифікати й будуть працювати з учителями «Захисту України» у своїх громадах чи областях. Кошти для їхнього підвищення кваліфікації закладено в державну субвенцію.

Читайте також: Рада ухвалила закон про початкову загальновійськову підготовку в закладах освіти

«Таким чином здобуті знання передаватимуть каскадним методом до більшої кількості педагогів у кожному куточку України», - зазначив міністр освіти.

Дізнатися більше про ініціативу та подати заявку на тренерство можна тут: https://defenceforukraine.com.ua Реєстрація триватиме до 4 червня.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон про загальновійськову підготовку в школах та закладах профтехосвіти.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-