НАБУ та Агентство відновлення домовилися про співпрацю у протидії корупції

НАБУ та Агентство відновлення домовилися про співпрацю у протидії корупції

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро співпрацюватиме з Агентством відновлення та розвитку інфраструктури України.

Відповідний меморандум підписали очільники відомств Семен Кривонос і Мустафа Найєм, повідомляє пресслужба НАБУ.

«Після перемоги нас чекатиме відбудова країни: житло, об’єкти інфраструктури. Це важливий процес, який має бути прозорим та вільним від будь-яких корупційних ризиків. Я радий співпраці державних інституцій в цьому питанні. Переконаний, укладений меморандум сприятиме ефективному обміну даними та допоможе нам оперативно реагувати, якщо матимуть місце будь-які спроби протиправного заволодіння коштами», — цитує пресслужба Кривоноса.

Відповідно до підписаного документа, сторони зобов’язуються обмінюватися інформацією про виявлені ознаки здійснених або планованих корупційних правопорушень для вжиття відповідних заходів. Крім того, передбачено, що Агентство відновлення забезпечує безперешкодний доступ до своєї будівлі та можливість ознайомлення із документами та іншими матеріальними носіями інформації, необхідними для запобігання, виявлення, припинення та розслідування правопорушень, віднесених законом до підслідності НАБУ.

Читайте також: Агентство відновлення планує створити цифровий моніторинг проєктів

«Меморандум з НАБУ не є формальним документом про наміри, він є безпрецедентним за рівнем довіри і глибиною співпраці в питаннях протидії корупції. Наша мета — швидке відновлення країни і повернення до нормального життя. Країна-агресор спричинила багато страждань, але маємо не забувати про ще одного ворога – корупцію, яка може стати на заваді успішному розвитку України», — сказав Найєм.

Як зазначається, підписаний документ передбачає проведення спільних зустрічей і публічних дискусій.

Як повідомлялося, уряд у січні створив на базі Держагентства інфраструктурних проєктів та Держагентства автомобільних доріг (Укравтодор) нову структуру - Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-