Держдеп США і Фонд Маршалла анонсували ініціативу з відновлення українських міст

Держдеп США і Фонд Маршалла анонсували ініціативу з відновлення українських міст

Укрінформ
Держдепартамент США і Німецький фонд Маршалла (GMF) оголосили про створення Партнерства з містами України (UCP), яке має на меті допомогти у стійкому міському відновленні в умовах війни.

Про це йдеться в офіційному повідомленні зовнішньополітичного відомства США, передає Укрінформ.

«Державний департамент і GMF співпрацюватимуть, щоб залучити ключові зацікавлені сторони, технічних експертів та фінансових партнерів до зусиль партнерства UCP, поєднавши енергію й винахідливість бізнесу та приватного сектора, університетів, неурядових організацій і фондів»,- зазначається в повідомленні.

При цьому передбачається створення нових трансатлантичних партнерств, програм та альянсів між європейськими й американськими організаціями з метою сприяння відновленню та реконструкції щонайменше трьох українських міст.

Читайте також: Греція планує зосередити програми з відбудови в Одесі

Зусилля UCP передбачають також взаємодію з урядом України, Європейським союзом та його членами, багатосторонніми банками розвитку та двосторонніми донорами. Зазначається, що це має «допомогти містам-бенефіціарам знайти ресурси, необхідні для відновлення».

Як повідомили в Держдепартаменті, ініціатива UCP розрахована на три роки. Вона буде офіційно запущена під час Конференції з питань відновлення України в Берліні.

Фото: Drew Angerer/Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-