Агентство відновлення планує створити цифровий моніторинг проєктів

Агентство відновлення планує створити цифровий моніторинг проєктів

Укрінформ
Агентство відновлення та розвитку інфраструктури України планує створити цифровий моніторинг проєктів, що перебуватимуть в роботі агентства, і які можна буде відслідковувати на кожному етапі реалізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Європейської Бізнес Асоціації за підсумками зустрічі з головою новоствореного Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (Агентство відновлення) Мустафою Найємом.

"У своїй роботі агентство фокусуватиметься на координації негайної відбудови зруйнованих або пошкоджених об’єктів, що мають стратегічну важливість для держави. Зокрема, головні пріоритети – це об’єкти критичної інфраструктури, енергетика та житло, які мають бути відновлені найближчим часом, не чекаючи завершення бойових дій", - йдеться у повідомленні.

У Європейській Бізнес Асоціації наголошують, що для забезпечення максимальної прозорості процесів у планах команди Мустафи Найєма створити цифровий моніторинг проєктів, що перебуватимуть в роботі агентства, і які можна буде відслідкувати на кожному етапі реалізації.

Читайте також: Відбудова України: Агентство відновлення та Європейська Бізнес Асоціація домовилися про співпрацю

Джерелом фінансування відбудови таких проєктів буде держбюджет, зокрема спеціальні фонди (ліквідації наслідків російської агресії, резервний, дорожній фонд), а також прямі кредити або гранти. Долучитися до участі у відбудові можна буде через відкриті тендери.

Зазначається, що співпраця агентства та бізнесу може відбуватись наступним чином. Перше - для компанії, що мають експортне фінансування і шукають, куди спрямувати зусилля – агентство може допомогти визначити об’єкт, галузь, регіон. Друге - бізнес може звертатися до агентства, якщо хоче долучитися до відбудови. Третє - агентство консультує щодо актуальних потреб у відновленні міжнародні організації, фонди та уряди. Четверте - агентство може надавати інформаційну підтримку та контакти, і сприяти у комунікації з іншими органами влади, залучених до процесу відбудови і відновлення.

У контексті відновлення житла до зони відповідальності агентства відноситимуться капітальний ремонт житлового фонду, відновлення житла з нуля може бути подане до агентства місцевими органами влади.

Як повідомлялось, агентство відновлення було створено у січні 2023 року після об’єднання Державного агентства інфраструктурних проєктів і Державного агентства автомобільних доріг. Його діяльність спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Фото: ЕБА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-