Зеленський і Шмигаль скоординували роботу з партнерами щодо конфіскації активів РФ

Зеленський і Шмигаль скоординували роботу з партнерами щодо конфіскації активів РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський скоординував з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем роботу з партнерами України щодо конфіскації російських активів.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

«Провів сьогодні нараду з главою уряду Денисом Шмигалем. Під час поїздки в Кропивницький та регіональної наради там я дав завдання Прем’єр-міністру оперативно опрацювати наявні в області критичні питання. Щодо стабільності постачання води, щодо роботи урановидобувних шахт і соціального захисту працівників», - сказав він.

Відео: ОП

Крім того, Президент доручив вирішити безпекові питання, зокрема можливість обласної та місцевої влади купувати за власні кошти засоби РЕБ для прикриття інфраструктури.

Він також поінформував, що разом з Прем’єром скоординували роботу з партнерами щодо конфіскації російських активів.

«Продовжуємо спілкуватися на всіх рівнях – і офіційному, і експертному та громадському, щоб пришвидшити всі необхідні рішення», - наголосив Зеленський.

Читайте також: G7 і Євросоюз можуть використати заморожені активи РФ як заставу для допомоги Україні – Bloomberg

За його словами, на кожен прояв російського божевілля й терору, хоч би якими вони були, найкраща відповідь – це втрати для держави-терориста. «Болісні, відчутні їхні втрати. Що більше буде втрат у винуватця війни, то ближчим зможемо зробити повернення миру. Справедливого миру та надійної безпеки», - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, внаслідок санкцій заморожена майже половина валютних резервів Росії, які знаходяться у країнах, що підтримують Україну. Зокрема, після 24 лютого 2022 року у США, Євросоюзі, Канаді та інших державах заблоковано близько 300 млрд доларів суверенних активів країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-