COVAX повідомив Україні, що нова поставка Pfizer можлива з 17 травня

COVAX повідомив Україні, що нова поставка Pfizer можлива з 17 травня

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я отримало листа від глобальної ініціативи COVAX про можливість поставки чергової партії вакцини від коронавірусу Pfizer-BioNTech (Comirnaty) в кількості 473 850 доз уже з 17 травня.

Про це у Фейсбуці поінформував заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

“Сьогодні отримали листа від COVAX про можливість поставки чергової партії вакцини Pfizer-BioNTech (Comirnaty) в кількості 473 850 вже на тижні з 17 травня”, - уточнив головний санітарний лікар.

Він нагадав, що минулого тижня завдяки глобальній ініціативі в Україну прибуло 117 тис. доз вакцини Pfizer-BioNTech (Comirnaty), і наразі нею щеплюють мешканців та персонал будинків для літніх людей.

Читайте також: Україна отримає від COVAX ще дві партії вакцини — які саме

“367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої в Південній Кореї сьогодні отримала Україна в рамках COVAX - глобальної ініціативи задля забезпечення рівного доступу до вакцин від COVID-19 для всіх країн. Вакцина вже розмитнена та знаходиться на національному складі. На початку наступного тижня буде доставлена у всі області України. AstraZeneca-SKBio будуть використовувати у 2 тис. пунктах щеплення, які нагадую, створені додатково, щоб не заважати рутинній імунізації”, - поінформував Ляшко.

За його інформацією, 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, навіть за сьогоднішніх темпів імунізації, буде використана упродовж 2 тижнів, і нею будуть щеплювати пріоритетні групи та людей віком 65+.

“У разі потреби частина партії буде залишена для щеплення другою дозою тих громадян, яких вже вакцинували AstraZeneca/CoviShield, які почнуть робити з 19 травня”, - уточнив головний санлікар.

Читайте також: Вакцинація другою дозою AstraZeneca відбудеться у травні-липні – Ляшко

Окремо заступник глави МОЗ поінформував, що 21 квітня МОЗ отримало лист від COVAX про те що поставки інших 1 млн 400 тис. доз вакцини AstraZeneca-SKBio, яка була передбачена країні, очікується до кінця травня.

“21 квітня ми отримали лист від COVAX про те що поставки інших 1 млн 400 тис. доз вакцини AstraZeneca-SKBio, яка була передбачена країні, очікується до кінця травня”, - зазначив Ляшко.

Читайте також: МОЗ хоче збільшити поставки вакцини Pfizer - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримала другу партію вакцин від COVID-19 у рамках ініціативи COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-