Вакцинація другою дозою AstraZeneca відбудеться у травні-липні – Ляшко

Вакцинація другою дозою AstraZeneca відбудеться у травні-липні – Ляшко

Укрінформ
З нової партії вакцини AstraZeneca, яку Україна 23 квітня отримала в межах Глобальної ініціативи COVAX, друге щеплення у травні отримають близько 10 тис. осіб.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров' я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стосовно того, яка кількість людей буде щепитися другою дозою, — це орієнтовно 10 тисяч осіб, які будуть потребувати другого щеплення в травні 2021 року. Але впродовж травня як мінімум у межах Глобальної ініціативи COVAX у нас очікується поставка близько 1,4 млн доз вакцини AstraZeneca. Тому всі, хто щепився впродовж лютого-березня-квітня, отримають своє друге щеплення впродовж травня-червня-липня. Проблем ніяких не буде”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко пояснив, коли почнуть вакцинувати людей на підприємствах

Він повідомив, що партія вакцини буде доправлена на національний склад, а з неділі її розвозитимуть на регіональні склади, звідти - до кабінетів щеплень.

“Щеплення розпочнеться в більшості регіонів у середу”, - сказав заступник міністра.

За його словами, МОЗ також очікує на поставку найближчим часом вакцини AstraZeneca, виробленої Serum Institute (Індія).

Читайте також: Ляшко назвав область, де відкриють найбільшу кількість пунктів COVID-вакцинації

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня в Україну доправлена партія вакцини AstraZeneca у кількості 367 тис. доз в межах Глобальної ініціативи COVAX. Ця партія буде використовуватися для щеплення громадян віком від 65 років, а також частково для вакцинації другою дозою тих, хто зробив перше щеплення у лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-