Ляшко пояснив, коли почнуть вакцинувати людей на підприємствах

Ляшко пояснив, коли почнуть вакцинувати людей на підприємствах

Укрінформ
Вакцинація організованих колективів від 50 осіб, запис на яку МОЗ відкрив 22 квітня, відбуватиметься у разі надходження великих партій вакцини. Наразі на вакцинацію через контакт-центр уже записалося 84 колективи.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Хочу зупинитися на дозволі МОЗ записуватися в чергу колективам , в яких працює більше 50 осіб, які дали дозвіл або висловили бажання провести щеплення. Хотів би одразу попередити, що ніякої зради немає і не існує. Вакцинація в Україні продовжується відповідно до етапів, які визначені дорожньою картою. Водночас, реєстрація колективів, яка відбувається за номером 0 800 60 20 19, призначена, для того, щоб ми оперативно, у разі надходження великої кількості доз вакцини, ефективно використовували всі платформи для проведення щеплень. ... За вчора вже записалося 84 колективи, загалом, це 10 390 осіб ”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко назвав область, де відкриють найбільшу кількість пунктів COVID-вакцинації

На сьогодні, за його словами , вакцинація від COVID-19 відбувається на двох платформах — пункти щеплення і мобільні бригади. Окрім того, у разі надходження великих партій вакцини від COVID-19 МОЗ готове відкривати і вакцинальні центри.

Ляшко наголосив, що вакцинація колективів можлива у разі надходження великих партій вакцини, яка не буде використовуватися в пунктах щеплення, а лише мобільними бригадами. Мобільні бригади виїжджатимуть до колективів і проводитимуть щеплення на місці.

Читайте також: Ляшко: Вакциною AstraZeneca від COVAX щепитимуть людей 65+

Заступник міністра наголосив, що вакцинація колективів не є порушенням дорожньої карти, оскільки картою передбачено поєднання кількох етапів проведення вакцинації.

"Оскільки ми говоримо про перший , другий етап і початок третього етапу, в них близько 10 млн осіб. Але є ще люди, які в цей період думають, вагаються, які не можуть у цей період часу пройти щеплення. Тому для того, щоб вакцина не лежала на складах, а ефективно використовувалася, будуть запрошуватися особи з інших етапів. Або будуть працювати мобільні бригади в організованих колективах", - сказав Ляшко.

Читайте також: Колективи понад 50 осіб можуть записати працівників у чергу на COVID-щеплення - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я відкрило запис у чергу на вакцинацію колективів підприємств/організацій від 50 осіб. Записатися можна, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ з питань COVID-19 за номером 0 800 60 20 19.

24 квітня до України прибула партія вакцини AstraZeneca у кількості 367 тисяч доз, надана глобальною ініціативою COVAX. 16 квітня Україна отримала від COVAX 117 тисяч доз вакцини виробництва Pfizer. Всього в межах глобальної ініціативи COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-