МОЗ готується до запуску Е-лікарняних

МОЗ готується до запуску Е-лікарняних

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я розробляє базовий функціонал електронних медичних висновків.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз в електронній системі охорони здоров'я розробляється базовий функціонал електронних медичних висновків. Це революційна історія для нашої медицини, тому що всі ті висновки, які отримуються в паперовій формі, мають бути в майбутньому в електронному вигляді. Це скоротить нам час, надасть нам зручність, і ми можемо далі з цим працювати", - сказав Кучер.

Він зазначив, що одним з таких висновків є тимчасові зразки листків непрацездатності, які ще називають лікарняними. За його словами, наразі в розробці - електронний висновок про народження дитини в рамках проєкту E-малятко.

"Це перші висновки, які зараз йдуть у черзі на реалізацію. Такі висновки будуть створюватися лікарем на підставі медичних даних через кабінет системи E-Health відповідно до того, якою медичною системою користується лікар у своєму медзакладі. Це буде уніфікована система, і ми робимо максимально все для того, щоб лікарям це було зручно та швидко", - сказав Кучер.

Читайте також: МОЗ готує зміни до закону про державні фінансові гарантії медобслуговування

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня 2020 року Кабінет міністрів ухвалив постанову «Про особливості ведення Електронного реєстру листків непрацездатності до забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з Електронним реєстром листків непрацездатності», якою затвердив введення електронних лікарняних з 1 квітня.

23 квітня міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що запровадження електронного лікарняного в Україні затримується через технічні проблеми, що виникли через пандемію COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-