Президент затвердив символіку Служби зовнішньої розвідки

Президент затвердив символіку Служби зовнішньої розвідки

Укрінформ
Президент Петро Порошенко 1 лютого підписав Указ про затвердження символіки Служби зовнішньої розвідки України.

Відповідний документ опублікований на сайті Глави держави.

Згідно з Указом, емблемою Служби зовнішньої розвідки України є рівносторонній золотий лілейний хрест, поверх якого у центрі вміщено малий Державний Герб України. Під емблемою півколом розміщено золоту девізну стрічку з написом чорними літерами девізу "OMNIA VINCIT VERITAS" (з латинської – "Істина перемагає все").

Прапором Служби зовнішньої розвідки України затверджено прямокутне полотнище графітово-сірого кольору зі співвідношенням ширини до довжини 2:3.У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Служби зовнішньої розвідки України.

"Емблема та прапор Служби зовнішньої розвідки України є офіційними відмітними символами Служби зовнішньої розвідки України, що свідчать про належність до Служби зовнішньої України", - йдеться в Указі.

Також зазначається, що емблема Служби зовнішньої розвідки України може відтворюватися на адміністративних будинках і спорудах Служби зовнішньої розвідки України, у службових кабінетах, залах засідань, на відомчих заохочувальних відзнаках Служби зовнішньої розвідки України, знаках розрізнення на форменому одязі військовослужбовців Служби зовнішньої розвідки України.

Згідно з Указом, прапор Служби зовнішньої розвідки України встановлюється на адміністративних будинках і спорудах Служби зовнішньої розвідки України, в кабінеті Голови Служби зовнішньої розвідки України та може використовуватися під час проведення офіційних заходів і урочистих церемоній за участю Служби зовнішньої розвідки України.

Читайте також: Порошенко подякував дружині за щастя бути поруч

"Зображення емблеми та прапора Служби зовнішньої розвідки України можуть відтворюватися на друкованій, рекламно-інформаційній і сувенірній продукції, у кіно-, відео- та фотоматеріалах, що видаються Службою зовнішньої розвідки України або виготовляються на її замовлення", - додається в документі.

Крім того, зауважується, що відтворення зображень емблеми та прапора Служби зовнішньої розвідки України може бути виконано в одноколірному варіанті у розмірах, що відповідають меті їх застосування, із додержанням установлених пропорцій. В інших випадках особливості використання емблеми та прапора Служби зовнішньої розвідки України визначаються Головою Служби зовнішньої розвідки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-