Порошенко привітав українців з Різдвом і народженням незалежної церкви

Порошенко привітав українців з Різдвом і народженням незалежної церкви

Відео
Укрінформ
Цього року Різдво для нас – особливо велике і особливо урочисте, бо Православна церква України отримала Томос про автокефалію.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у своєму привітанні українцям, оприлюдненому на офіційному сайті глави держави.

“Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів рівноапостольного князя Володимира, ми, нарешті, визволили з московської неволі. І вона, рівна між рівними, увійшла у родину, яка тепер складається із п’ятнадцяти незалежних православних церков”, - зазначив Президент.

Водночас він підкреслив, що Різдво Христове – це насамперед родинне свято. І цього дня ми, українці, традиційно збираємося з рідними, близькими.

“Я всіх вітаю із Різдвом Христовим. І так само – з народженням незалежної Православної Церкви України”, - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Варфоломій: Бажаю, щоб маленький Ісус, який приніс мир на землю, приніс мир в Україну

Як зазначила у своєму привітанні перша леді Марина Порошенко, "нехай незгасаюче світло Вифлеємської зірки стане для всіх українців джерелом оптимізму і віри у щасливе майбутнє. Хай Святий вечір дарує кожній родині мир і спокій, а всіх нас об’єднує рідна Україна, яку ми так любимо, якою пишаємося".

Як повідомлялося, сьогодні, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

фото: прес-служба Глави держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-