Держзрада Януковича: адвокат запевняє суд у “добрих намірах” підсудного

Держзрада Януковича: адвокат запевняє суд у “добрих намірах” підсудного

Укрінформ
Оболонський районний суд у Києві продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Тітовим.

У залі присутні представники сторони обвинувачення і адвокати Януковича.

У засіданні у понеділок планується продовжити виступи сторони захисту у судових дебатах. Наразі продовжив свій виступ платний адвокат Януковича Олександр Горошинський.

На минулому засіданні він зазначив, що важливо, щоб у вирок Януковичу повірили українці. Також Горошинський наголосив, що Янукович нібито лише відтермінував, а не відмовився від підписання Угоди про Асоціацію Україна - ЄС, щоб виторгувати кращі економічні умови для України.

До цього промову сім засідань поспіль, з 13 вересня, зачитував інший платний адвокат Януковича - Олександр Байдик. 4 жовтня він мав закінчити свою промову, але до суду надійшли документи щодо того, що Байдика було госпіталізовано.

Читайте також: Адвокат Януковича, який виступав сім засідань, - у лікарні. Промову почав інший захисник

Як повідомлялося, 13 вересня суд все ж таки розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступили двоє адвокатів Януковича — державний адвокат Юрій Рябовол і почав свій виступ платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Вперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, екс-президента Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-