Адвокат Януковича, який виступав сім засідань, - у лікарні. Промову почав інший захисник

Адвокат Януковича, який виступав сім засідань, - у лікарні. Промову почав інший захисник

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Тітовим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суді присутні представники сторони обвинувачення і адвокати Януковича. На засіданні у п'ятницю сторона захисту продовжить виступи в рамках судових дебатах.

Наразі у суді розпочав свой промову адвокат Януковича Олександр Горошинський.

До цього промову сім засідань поспіль, з 13 вересня, зачитував інший адвокат Януковича - Олександр Байдик. 4 жовтня він мав закінчити свою промову, але до суду надійшли документи про те, що Байдика було госпіталізовано.

Читайте також: Адвокат Януковича намагався "прив’язати" до справи китайський вояж

Як повідомлялося, суд 13 вересня розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступило двоє адвокатів Януковича - держадвокат Юрій Рябовол і Байдик, які попросили суд виправдати Януковича. 

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Оболонський районний суд Києва 29 червня 2017 року ухвалив рішення про проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-