Марина Порошенко: Захист української мови - це питання національного значення

Марина Порошенко: Захист української мови - це питання національного значення

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко у Львові взяла участь у роботі Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл, який зібрав понад 200 освітян із 36 країн світу.  

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Вона зазначила, що вперше за роки незалежності України питання збереження національної ідентичності українців за кордоном обговорюється на такому представницькому рівні. 

"Українське освітнє середовище за кордоном є джерелом поширення української мови, історії та культури. І є носієм правди про події, які сьогодні відбуваються в Україні - це вкрай важливо для зміцнення іміджу нашої держави на міжнародній арені", - сказала дружина Президента.

Марина Порошенко взяла участь у роботі Першого світового форуму українознавчих шкіл / Фото: president.gov.ua

Учасники Форуму мали на меті створити платформу для налагодження співпраці щодо поширення української мови у світі, розробити навчально-методичні матеріали для використання в українських суботніх та недільних школах за кордоном, а також - для обміну досвідом між педагогами, які викладають предмети українознавства.

Читайте також: Порошенко призначив гранти 20 науковцям

"Сьогодні для України захист української мови - це питання національного значення, бо мова - це символ держави", - зазначила Марина Порошенко

Захід проходить на виконання Указу Президента Петра Порошенка «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-