Міноборони почало трансформацію військових посад на цивільні

Міноборони почало трансформацію військових посад на цивільні

Укрінформ
У Міністерстві оборони розпочалися практичні заходи з трансформації посад військовослужбовців на цивільні у відповідності до Стратегічного оборонного бюлетеня.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що під головуванням першого заступника міністра оборони Івана Руснака сьогодні відбулося інформування зазначеного особового складу з питань подальшого службового використання та забезпечення соціального захисту військовослужбовців під час проведення оргзаходів.

За його словами, виконання заходів, які передбачені оборонною реформою, має на меті підвищення ефективності та реформування Міністерства оборони як органу виконавчої влади і як органу військового управління.

"Для кожного військовослужбовця, чия посада стає цивільною, це питання вибору. Усі ви – професіонали. Ті, хто прийняв рішення залишитися на військовій службі, зможуть продовжити військову кар’єру в Генеральному штабі, інших органах управління, вищих військових навчальних закладах. У той же час, посади, які будуть трансформовані в цивільні, будуть пріоритетними для тих, хто прийняв рішення звільнитися з військової служби", – наголосив Руснак.

Читайте також: Полторак переводить у "цивільні" майже всіх посадовців Міноборони

Своєю чергою, директор Департаменту кадрової політики МОУ Олег Яцино конкретизував, що на виконання оперативної цілі 1.1 Матриці досягнення стратегічних цілей і виконання основних завдань оборонної реформи Стратегічного оборонного бюлетеня, Міністерство оборони України, здійснюючи функцію державного цивільного контролю над Збройними Силами України, посилення зв’язків з Верховною Радою України і громадським суспільством, набуває статус цивільного.

Під час заходу керівники профільних структурних підрозділів Міністерства оборони України поінформували присутніх щодо порядку звільнення з військової служби та прийняття на державну службу, соціального і правового захисту військовослужбовців, питань медичного забезпечення, розрахунку військовослужбовців під час звільнення з військової служби, а також нарахування пенсійного забезпечення, порядку нарахування грошової компенсації за невикористане речове майно тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-