Порошенка просять підписати новий закон про службу в армії

Порошенка просять підписати новий закон про службу в армії

Укрінформ
ГО  “Юридична сотня” закликала Президента підписати закон, який, зокрема, унормовує питання контрактів до кінця особливого періоду і на який  чекають військовослужбовці, які набули право на звільнення з військової служби ще у 2017 році.

Відповідний заклик розміщений на сторінці громадської організації у Facebook.

“Закликаємо Петра Порошенка підписати закон 6052. На цей закон чекають тисячі військовослужбовців, які набули право на звільнення з військової служби ще у 2017, проте у 2018 досі не можуть звільнитися. 6052 було прийнято 5 квітня, направлено на підпис Президенту 23 квітня”, -  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що закон, в першу чергу, вирішує питання контрактів до кінця особливого періоду: “Він, нарешті, вносить чітке розуміння щодо того, хто і коли може звільнятись зі Збройних сил України”.

Крім того, закон надає можливість залишатись на військовій службі військовослужбовцям, які отримали травми, поранення чи інші ушкодження здоров’я під час участі в бойових діях -  йдеться лише про осіб, стан здоров’я яких дозволяє виконувати службові обов’язки відповідно до займаної посади, що підтверджується медичним висновком.

Читайте також: Рада дозволила військовим після поранення продовжувати службу в армії

Також закон підвищує вік вступу до військових вищих навчальних закладів до 30 років.

Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні та за основу відповідний законопроект №6052 було ухвалено 27 лютого 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-