Рада дозволила військовим після поранення продовжувати службу в армії

Рада дозволила військовим після поранення продовжувати службу в армії

Укрінформ
Військові, які повернулись із зони АТО та були визнані непридатними до проходження служби за станом здоров'я, за власним бажанням зможуть продовжувати служити.

Відповідний законопроект ухвалила Верховна Рада у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками 231-им голосом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з ухваленим документом військовослужбовці, визнані військово-лікарськими комісіями за станом здоров’я непридатними до військової служби, можуть бути залишені на службі на посадах, що не потребують фізичного навантаження. У разі ж, якщо такі військовослужбовці проходять службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, вони матимуть право бути прийнятими на військову службу за контрактом.

Читайте також: У Херсоні понад половина призовників не з'являються до військкомату

Закон також передбачає підвищення граничного віку прийому громадян на військову службу (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів ВНЗ, у тому числі тих, що здійснюють підготовку осіб на посади сержантського та старшинського складу.

Крім цього, на виконання рішення Верховної Ради від 27 лютого, з урахуванням пропозицій Головного науково-експертного управління Апарату ВР, в остаточній редакції законопроекту статтю 26 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» викладено в новій редакції. При цьому збережено чинні положення щодо звільнення з військової служби відповідних категорій військовослужбовців та узгоджено інші положення цього закону із новою редакцією статті.

Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні та за основу відповідний законопроект №6052 було ухвалено 27 лютого 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-