Наливайко прокоментував скандал у відділі видавничої справи Держкомтелерадіо

Наливайко прокоментував скандал у відділі видавничої справи Держкомтелерадіо

Укрінформ
Начальник відділу видавничої справи Держкомтелерадіо Олексій Кононенко не мав можливостей впливати на ухвалення рішень, про які заявляє Генпрокуратура.

Про це йдеться у коментарі голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Держкомтелерадіо ніколи не займався поповненням фондів публічних бібліотек. Це завжди була прерогатива Міністерства культури. А йдеться про реалізацію саме цієї програми в 2017 році. Нагадаю, що всі функції закупівлі книжок за бюджетні кошти, в тому числі програма "Українська книга", з 2017 року передані Міністерству культури і новоствореному Інституту книги", - зазначив він.

Тому, за словами Наливайка, працівник Держкомтелерадіо, про якого йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України, в рамках своїх повноважень не мав ніяких можливостей впливати на прийняття відповідних рішень.

"Мова може йти лише про приватні розмови діючого письменника, колишнього видавця. Наскільки ці дії і розмови були коректні та етичні для державного службовця, може визначити тільки суд", - додав голови Держкомтелерадіо.

Як повідомляв Укрінформ, ГПУ повідомила про підозру начальнику відділу Держкомтелерадіо у справі щодо розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек.

За даними ГПУ, упродовж 2017 року начальник відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення вступив у злочинну змову з одним із видавців літературної продукції і за надану йому неправомірну вигоду впливав на ухвалення необхідних рішень щодо відбору літературної продукції зацікавлених видавництв для поповнення фондів публічних бібліотек.

Читайте також: Книжкова корупція: начальник відділу Держкомтелерадіо отримав підозру

Як поінформували у Генпрокуратурі, 15 травня слідчі повідомили посадовцю про підозру в отриманні неправомірної вигоди для себе та вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Видавцеві ж оголошено підозру за ч. 1 ст. 369-2 КК України.

Вирішується питання про обрання обом запобіжного заходу та відсторонення від посади на час слідства.

За даними ГПУ, здійснюється досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.15, ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах), та за фактом надання і отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Як відомо, начальником відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення є Олексій Кононенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-