Книжкова корупція: начальник відділу Держкомтелерадіо отримав підозру

Книжкова корупція: начальник відділу Держкомтелерадіо отримав підозру

Укрінформ
ГПУ повідомила про підозру начальнику відділу Держкомтелерадіо у справі щодо розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Під час досудового розслідування встановлено, що упродовж 2017 року начальник відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення вступив у злочинну змову з одним із видавців літературної продукції і за надану йому неправомірну вигоду впливав на прийняття необхідних рішень щодо відбору літературної продукції зацікавлених видавництв для поповнення фондів публічних бібліотек", - зазначили у відомстві.

Як поінформували у ГПУ, 15 травня слідчі повідомили посадовцю про підозру в отриманні неправомірної вигоди для себе та вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України. Видавцеві ж оголошено підозру за ч. 1 ст. 369-2 КК України.

Вирішується питання про обрання обом запобіжного заходу та відсторонення від посади на час слідства.

Крім того, слідчі перевіряють аналогічні факти, які стосуються закупівлі літературної продукції в інших видавництв. За результатами розслідування буде надана об’єктивна оцінка діям керівників інших видавництв та уповноваженим службовим особам Міністерства культури.

Читайте також: Холодницький виписав підозру київському судді за хабар у $10 тисяч

Здійснюється досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.15, ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах), та за фактом надання і отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-