Спочатку був атом: з чого починалася українська Вікіпедія

Спочатку був атом: з чого починалася українська Вікіпедія

Фото
Укрінформ
Вікімедіа проводить марафон з написання рекордної кількості статей до онлайн-енциклопедії

Громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить марафон з нагоди чотирнадцятиріччя заснування Вікіпедії українською мовою. Мета заходу - написання рекордної кількості статей до онлайн-енциклопедії.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила менеджер проектів ГО «Вікімедіа Україна» Анна Хроболова. 

«Сьогодні ми відзначаємо 14-тий день народження Вікіпедії українською мовою. Українська Вікіпедія з'явилася у 2004 році, 30 січня тоді була створена перша стаття, яка називалась «Атом». Громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить так званий вікімарафон 27-30 січня з написання рекордної кількості статей до української Вікіпедії», - сказала вона. 

Українській Вікіпедії — 14 років / Фото Євгена Любімова

Хроболова зауважила, що Вікімедіа закликає усіх зробити свій внесок і поповнити «найпопулярнішу енциклопедію українською мовою». 

«На сьогодні в українській Вікіпедії понад 760 тисяч статтей, за неповні чотири дні марафону було створено близько одної тисячі статтей», - додала Хроболова. 

Вона зауважила, що долучитись до марафону можна як самостійно вдома, так і на вікізустрічах, які організовують по всій Україні. 

Зокрема, 30 січня Вікімедіа запрошує усіх охочих на вікізустріч в рамках Вікімарафону до Дня народження української Вікіпедії у Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені  Заболотного у Києві.

Захід триватиме до 19.00 год, усім охочим організатори допомагають створити статтю, а також є можливість скористатись авторитетними джерелами, які надає бібліотека. 

Організатори зауважують, що редагувати та створювати статті може кожен як з реєстрацією, так і без неї. Для створення статті необхідний початковий текст, джерела, з яких взята інформація з можливими е-посиланнями. Важливо позначити статтю певною категорією, а також робити гіперпосилання на інші статті Вікіпедії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-