Вишам на Донбасі збільшать держзамовлення на українську мову - закон

Вишам на Донбасі збільшать держзамовлення на українську мову - закон

Укрінформ
Верховна Рада прийняла законопроект про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за прийняття закону вцілому проголосували 248 депутатів.

"Ми стикнулися з величезним проханням таких шанованих ВУЗів, як Маріупольський державний університет, щоб ми вирішили це питання, і так само нашим рішенням змогли підняти державне замовлення на такі спеціальності, як українська мова, грецька мова, кафедри яких є в цих ВУЗах", - сказала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, представляючи законопроект.

Читайте також: Гройсман сказав, де шукатиме гроші на реформу освіти

Закон перебачає передбачає встановлення фіксованих обсягів державного замовлення для контингенту вищих навчальних закладів, які знаходяться у населених пунктах, наближених до території, на який здійснюється антитерористична операція.

Геращенко також звернулася з проханням до Голови Верховної Ради передати невідкладно цей закон на підпис Президенту України для того, щоб виші, які знаходяться поблизу лінії зіткнення, де досить складна ситуація, не втратили своїх абітуріентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-