НАБУ проводить обшуки в Держлісагентстві

НАБУ проводить обшуки в Держлісагентстві

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в Державному агентстві лісових ресурсів. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Сьогодні з 9:30 год. у приміщенні ДАЛРУ детективи НАБУ проводять обшук, пов'язаний з виконанням постанови КМУ № 1063 від 30.11.2016 "Деякі питання реалізації пілотного проекту рекультивації земель лісогосподарського призначення, порушених внаслідок незаконного видобування бурштину", - йдеться у повідомленні.

У Держлісагентстві зазначили, що надали повний доступ детективам до всіх приміщень агентства. Також надаються всі листи, матеріали, службова документація та інші документи, пов’язані з виконанням вищезазначеної постанови КМУ.

Як наголосили у відомстві, ДАЛРУ не є розробником постанови КМУ "Деякі питання реалізації пілотного проекту рекультивації земель лісогосподарського призначення, порушених внаслідок незаконного видобування бурштину". 

"Відповідно до цієї постанови Держлісагентство оприлюднило на своєму офіційному веб-сайті наказ з переліком земель лісогосподарського призначення, у межах яких є частини, які порушені внаслідок незаконного видобування бурштину і потребують рекультивації", - зазначили в установі.

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції директор НАБУ Артем Ситник, народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков планували організувати видобуток бурштину під виглядом рекультивації земель у Рівненській, Житомирській та Волинській областях

Водночас керівник САП Назар Холодницький у коментарі Укрінформу уточнив, що в матеріалах кримінальної справи фігурує наказ Держлісагентства від 21.04.2017 "Про затвердження переліку земель лісогосподарського призначення, у межах яких є частини, які порушені внаслідок видобування бурштину і потребують рекультивації", який підписаний заступником голови відомства Володимиром Бондарем. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-