НАБУ: детективи не порушили закон під час обшуків в Окружному адмінсуді

НАБУ: детективи не порушили закон під час обшуків в Окружному адмінсуді

Відео
Укрінформ
Детективи НАБУ не допустили жодних порушень під час обшуків в Окружному адміністративному суді Києва 26 травня.

Так у прес-служби Національного антикорупційного бюро прокоментували заяву Окружного адмінсуду про правове свавілля та тиск з боку детективів НАБУ під час проведення слідчих дій у приміщенні ОАСК.

"Ще раз підкреслюємо, усі слідчі дії були законними. Будь-які заяви про можливий зв’язок між слідчими діями НАБУ та адміністративними провадженнями ОАСК щодо діяльності Бюро, зокрема зі справою щодо оскарження призначення першого заступника директора Національного бюро Гізо Углави, є безпідставними. Розслідування за фактом незаконного збагачення голови ОАСК розпочато детективами НАБУ 9 грудня 2016 року. Тоді як справа щодо оскарження призначення Гізо Углави зареєстрована в ОАСК 11 квітня 2017 року", - зазначили у відомстві.

У Бюро запевнили, що перед початком обшуку детектив НАБУ представився та пред’явив заступнику керівника апарату Окружного адмінсуду ухвалу слідчого судді, що було зафіксовано на відео, фрагмент якого НАБУ публікує.

Як повідомлялося, збори суддів Окружного адміністративного суду міста Києва ухвалили рішення звернутися до Вищої ради правосуддя, Ради суддів та Генпрокуратури через обшуки Національного антикорупційного бюро в кабінеті голови суду Павла Вовка.

Зокрема, судді вважають обшуки у кабінеті голови суду "тиском зокрема на Окружний адміністративний суд міста Києва та всю судову гілку в цілому". Водночас вони заявили, що люди, які проводили обшук, не надали жодних процесуальних документів, які б дозволяли проводити слідчі дії у приміщенні суду, і відмовились повідомити, хто проводить слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-