Скандальне відео з “Десни”: Міноборони незабаром обіцяє висновки

Скандальне відео з “Десни”: Міноборони незабаром обіцяє висновки

Укрінформ
Автора відео, в якому розповідається про жахливі умови проживання військовослужбовців-контрактників у 169-му навчальному центрі "Десна" Сухопутних військ ЗСУ, переведено до іншої військової частини.

Про це сьогодні на брифінгу сказав начальник регіонального медіа-центру Міноборони в м. Чернігові Вадим Мисник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час військовослужбовці з тієї казарми відселені, і там проводиться більш інтенсивне усунення недоліків. Автор відео переведений в іншу військову частину задля недопущення якихось інцидентів", - сказав він.

За словами Мисника, для вивчення проблемних питань у "Десні" міністр оборони Степан Полторак направив туди комісію. Її завданням було - вивчити, в якій послідовності і якими темпами в казармах центру проводяться ремонти і встановити винних у порушеннях.

Комісія працювала в "Десні" учора, а її висновки незабаром з'являться на офіційному сайті Міноборони.

Розміщене 21 лютого на каналі YouTube відео (на сьогодні воно вже звідти видалене, але збереглося на окремих сайтах, наприклад на Цензор.НЕТ) викликало широкий резонанс в інтернет-просторі та ЗМІ. На відео військовослужбовці-контрактники продемонстрували жахливі побутові умови свого проживання у "Десні": іржаві, ще радянські умивальники та душові піддони, забиті унітази, нестачу найпростіших меблів, великі щілини у старих вікнах тощо. Крім того, військові поскаржились на відсутність медичної допомоги, необхідного одягу і якісного навчання.

Коментуючи стан своєї казарми, військові порівнювали її умови з колонією суворого режиму.

Скандальне відео було відзняте в 5-й казармі 2-го батальйону 6-ї зенітної батареї військової частини 0946 навчального центру "Десна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-