Порошенко передав донецьким прикордонникам обладнання, техніку та озброєння

Порошенко передав донецьким прикордонникам обладнання, техніку та озброєння

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області оглянув спостережну вишку та взяв участь у запуску системи раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей «AEROS», яка розміщена в Маріуполі, а також передав прикордонникам легкоброньований катер UMC-1000, 16 одиниць броньованих автомобілів марки «ХАМЕР» та нове озброєння.

Відповідні сертифікати на техніку та обладнання він передав командирам підрозділів, повідомляє прес-служба Глави держави.

«На свято не прийнято з’являтися з порожніми руками.  Тому і зараз моряки-прикордонники отримали модернізований швидкісний патрульний броньований катер українського виробництва», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що ведеться робота по створенню комплексної системи охорони морських кордонів нашої держави та її морської економічної зони.

«Прикладом того, як просуваємося у розв’язанні цієї задачі, є оновлений пост технічного спостереження «Маріуполь». Він оснащений новітньою системою раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей.  Знаходимо будь-яку повітряну, надводну ціль. Треба і пловця знайдемо», - підкреслив Президент.

За його словами, система  «АЕРОС» - це спільна українсько-американська розробка, що виготовлена на одному із підприємств «Укроборонпрому».

«Два з половиною роки тому ми були абсолютно сліпі і не мали жодної інформації. Сьогодні звідси на відстані до 50 км у кожен бік ми точно контролюємо безпеку наших кордонів», - зазначив Порошенко і додав, що ця система раннього виявлення цілей унікальна тим, що «бачить» одразу повітря, воду, землю, здатна одночасно вести та визначати поведінку до двохсот цілей.

Він повідомив, що у подальшому планується виробити та встановити ще п’ять таких комплексів, які будуть інтегровані до єдиної державної інформсистеми виявлення та аналізу надводної і повітряної обстановки в акваторії Чорного й Азовського морів та в басейнах Дніпра і Дунаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-