Суд реабілітував отаманів Холодного Яру

Суд реабілітував отаманів Холодного Яру

Укрінформ
Напередодні Апеляційний суд Київської області реабілітував останніх із засуджених радянською владою до розстрілу отаманів Холодного Яру.

Про це сьогодні повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"У середу, 14 грудня 2016 року, за заявою прокурора Київської області, яка внесена на підставі доручення Генерального прокурора Юрія Луценка, рішенням Апеляційного суду Київської області реабілітовано отаманів Холодного Яру і Чорного Лісу - Грисюка-Гайового І.А., Куценка М.С., Олійника Г.А., Мельниченка І.І. та інших, які чинили супротив комуністичному тоталітарному режиму, що ніс з собою геноцид, порушення прав та свобод людини, військові злочини та злочини проти людства", - написала Сарган.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що цим рішенням реабілітовано "останніх із засуджених радянською владою до розстрілу отаманів".

Як зазначає Сарган, відповідно до Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» повстанські та партизанські загони Холодноярської республіки визнані борцями за незалежність України у ХХ столітті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-