"Кримський диверсант" Захтей направив до Слідкому РФ заяву про тортури

Укрінформ
Водій Андрій Захтей, заарештований у справі так званих "кримських диверсантів", направив до Слідчого комітету РФ заяву про тортури, які застосовували до нього після затримання.

Про це розповів "Медіазоні" адвокат Ільнур Шарапов.

За його словами, вони разом із підзахисним просять перевірити дії співробітників ФСБ, в яких вони вбачають перевищення посадових повноважень із застосуванням насильства (частина 3 статті 286 КК).

"Шрами у мене на руках з'явилися від того, що співробітники ФСБ сильно стягнули мої зап'ястки наручниками. При цьому, коли мене катували струмом, від болю я сильно смикався, від чого на зап'ястках з'явилися рани. Катували мене два дні струмом. Спочатку кріпили клеми до ніг і до сідниць, вмикали струм, вимагали зізнатися у скоєнні злочину. Я говорив, що звичайний таксист і приїхав на місце стрілянини за дзвінком клієнта, але мене продовжували катувати. Надалі клеми стали чіпляти до геніталій, від болю я кілька разів втрачав свідомість", - пояснював Захтей у своїй заяві. На голові у нього весь цей час був мішок, своїх мучителів Захтей не бачив.

Раніше заяву про тортури до Слідчого комітету РФ направив громадянин України Євген Панов, заарештований у тій же справі "кримських диверсантів". За його словами, після затримання на кордоні співробітники ФСБ били його залізною трубою, підвішували за наручники і застосовували електрострум. Разом з адвокатом Дмитром Дінзе він попросив перевірити дії співробітників ФСБ, які затримали його.

На початку листопада Захтея разом з Євгеном Пановим перевезли до московського СІЗО Лефортово. Там до нього довго не пускали адвокатів, угоду з якими уклали їх родичі. Лише наприкінці листопада до Захтея потрапили адвокати Олександр Попков і Ільнур Шарапов. 5 грудня Лефортовський суд Москви продовжив Євгену Панову і Андрію Захтею термін арешту до 7 березня 2017 року. Засідання відбулися в закритому режимі.

Фото: Артем Го / Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-