Українських біженців потягнуло з Волгоградської області додому - ЗМІ

Українських біженців потягнуло з Волгоградської області додому - ЗМІ

Укрінформ
Непід'ємно дорога легалізація, проблеми у міграційній службі, в поліклініках, з житлом – після двох років в РФ багато біженців з Донбасу замислюються про повернення.

Про це пише "Независимая газета" з посиланням на результати опитування експертів Нижнього Поволжя, що проводився серед вимушених переселенців зі Східної України, які проживають сьогодні у Волгоградській області.

В основному люди скаржаться, що оформлення документів на легалізацію в Росії занадто дорого для сімейних бюджетів, без реєстрації за новим місцем проживання (в орендованій квартирі – лише за гроші) не можна ані зібрати документи на отримання громадянства, ані отримати безкоштовну медичну допомогу. Без громадянства неможливо знайти гідну легальну роботу.

Загалом, щоб отримати спершу дозвіл на тимчасове проживання (ДТП), а потім громадянство РФ, переселенцям з Донбасу треба було заплатити не менше 40 тис. руб.: «Лише держмито коштує 3 тис. руб. Плюс, щоб перевести необхідні документи з української мови на російську, потрібно заплатити перекладачеві. Плюс послуги нотаріуса – засвідчення одного паспорта коштує 500 руб. Плюс 1700 руб. на кожного члена сім'ї за аналізи і проходження медкомісії при отриманні ДТП. Заява при подачі документів на громадянство теж коштує грошей. Кожен член сім'ї платив за 800 руб. за заяву. В результаті близько 22-25 тис. руб. пішло на чотирьох членів сім'ї при отриманні ДТП, та ще близько 20 тис. руб. потрібно витратити на отримання громадянства РФ», - пише видання зі слів переселенців. Та й то, через рік (якщо громадянство не було отримано) то ДТП анулюється, і треба повторювати процедуру спочатку.

Деякі біженці стверджують, що відразу після прибуття до Волгоградської області в 2014 році вони мали можливість отримати лише тимчасову реєстрацію: «Громадянство РФ негайно давали тільки тим, у кого родичі воювали в "ДНР" або "ЛНР"».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-