Запорізька міськрада виділила на оборону ₴200 мільйонів

Запорізька міськрада виділила на оборону ₴200 мільйонів

Фото
Укрінформ
Депутати Запорізької міськради затвердили бюджет міста на 2024 рік, в якому передбачили 200 мільйонів на програму обороноздатності.

Про це у Фейсбуці повідомляє в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв, передає Укрінформ.

“Бюджет наступного року орієнтований на виклики воєнного часу. В ньому передбачено 200 мільйонів на програму обороноздатності (з них 50 мільйонів - на закупівлю дронів для військових). Близько 42 мільйонів закладено на виплати матдопомоги людям, які втратили житло внаслідок ракетних ударів”, - написав він.

Ще майже 296 мільйонів закладено на резервний фонд, який, зокрема, буде використаний на ліквідацію можливих наслідків обстрілів. Загалом на виклики воєнного часу в бюджеті передбачено 800 мільйонів гривень.

На забезпечення життєдіяльності міста в головному фінансовому документі закладено майже 1,9 мільярда.

“Бюджет 2024 року є бюджетом першочергових потреб, а не розвитку, і це зрозуміло. Наприклад, у бюджеті не закладено коштів на жодні ремонти шкіл, дитсадків, доріг та тротуарів”, - повідомили в міській раді.

На освітню галузь у бюджеті 2024 року спрямовано майже 3,7 млрд грн, з них 1,2 млрд – держсубвенція. Більшість цих грошей піде на зарплати (майже 3 млрд грн), оплату енергоносіїв, комунальних послуг (385,2 млн грн), стипендії учням ПТУ (106 млн грн).

Читайте також: У Запоріжжі в освітніх закладах відремонтували 12 укриттів

Також передбачено 800 млн грн для “реагування на виклики воєнного часу”. Ідеться про відновлення зруйнованих будинків, допомогу військовим, фінансування міської аварійно-рятувальної служби тощо.

Раніше повідомлялося, що в цьому році на програму обороноздатність в міському бюджеті Запоріжжя було закладено 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-