В Одесі відкрився пресклуб Болгарського телеграфного агентства

В Одесі відкрився пресклуб Болгарського телеграфного агентства

Фото, відео
Укрінформ
В Одесі урочисто відкрили пресклуб Болгарського телеграфного агентства, який допоможе доносити правду про війну до європейської спільноти та боротися з російською пропагандою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Генеральний директор БТА Кирил Валчев зазначив, що це знак підтримки болгар в Україні: «Війна не зупиняє життя. Новини для болгар України системно будуть виходити в БТА з можливістю поширення у всіх медіа Болгарії та в усьому світі».

Він уточнив, що саме в Одесі БТА планує організувати наступного року Всесвітню зустріч болгарських ЗМІ.

Валчев подякував генеральному консулу Болгарії в Одесі Светославу Іванову та міністру закордонних справ Марії Габріель за допомогу в організації пресклубу. У ньому наразі працює один журналіст, але згодом планується розширення штату.

Генеральний директор Українського національного інформагентства «Укрінформ» Олександр Харченко привітав болгарських колег із відкриттям пресклубу.

Відкриття представництва Болгарського телеграфного агентства в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Подія насправді непересічна, і я гордий за наших друзів з БТА, що їм не завадили ні війна, ні ворожі повітряні атаки, ні інші злочинні дії країни-агресора. Бачу як мінімум кілька причин, щоб відкрити пресклуб, та не бачу жодної, щоб цього не робити», - сказав він.

За словами Харченка, присутність в Одесі БТА має особливе значення для українських колег. «Ви стали з нами пліч-о-пліч на інформаційному фронті проти російської пропаганди та дезінформації. БТА 125 років, Укрінформу – понад 105. Ми добре знаємо одне одного, працюємо разом, є членами Європейського альянсу інформагентств. Тепер будемо разом працювати в Одесі», - наголосив гендиректор Укрінформу.

Він також зауважив, що пресклуб розташований у будівлі, де колись був готель «Франція». «Як на мене, в цьому є прекрасний символізм: пресклуб болгарського інформагентства в колишньому готелі «Франція» в сучасній Україні, яка невдовзі теж стане членом ЄС!» - сказав Харченко.

Керівники Укрінформу та БТА також підписали угоду про співробітництво між двома агентствами.

Читайте також: На болгарському телебаченні почали транслювати новини українською

На церемонії відкриття пресклубу відбулася презентація книги «Молитва за Україну» письменниці з Болгарії Теодори Дімової.

«Сьогодні я вперше почула сигнал повітряної тривоги. Це дуже страшно. А ви та ваші рідні переживають такий страх щодня. Я вважаю, що дух – це зброя українців. Україна потребує літаків та зброї, але без духу нічого не може бути», - переконана болгарська письменниця.

Як повідомлялося, у столиці Болгарії відбулася презентація збірки казок «Казкова школа», написаних дітьми біженців з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-