Як впроваджувати якісні зміни у громадах: навчання від U-LEAD

Як впроваджувати якісні зміни у громадах: навчання від U-LEAD

Децентралізація
Укрінформ
Представники органів місцевого самоврядування зі 196 українських громад розпочали навчання за програмою «Кроки для команд з управління справами в ОМС».

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на портал "Децентралізація", навчання організувала Програма «U-LEAD з Європою».

Так, протягом 9 тижнів 735 учасників зі всіх областей України працюватимуть над посиленням своїх менеджерських навичок в місцевому самоврядуванні, вчитимуться здійснювати якісне управління персоналом, забезпечувати відкритість і прозорість діяльності громад та впроваджувати інноваційні інструменти.

Відкриваючи цю навчальну програму, заступник міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода подякував U-LEAD за її організацію та зазначив, що питання децентралізації залишається на порядку денному уряду України.

«Маємо робити все можливе, щоб ця реформа просувалася. Ми ще не досягли її вершини, а знаходимося десь посередині. Зараз перед нами стоїть непроста задача – продовжити та завершити реформу. Для цього треба провести зміни до Конституції, без яких реформа є хиткою з точки зору її захищеності», - зазначив Негода.

Спеціаліст з питань децентралізації та секторальних реформ Представництва ЄС в Україні Томаш Остропольський зауважив, що представники місцевого самоврядування під час навчання зможуть отримати знання для впровадження якісних змін у громадах.

“Хочу привітати команди зі 196 громад з 24 областей України, їхнє керівництво та співробітників, відповідальних за управління справами. Переконаний, що теми, які обговорюватимуться сьогодні та протягом наступних тижнів, нададуть вам знання та навички впроваджувати якісні зміни у ваших громадах”, - сказав він.

Читайте також: Громада на Волині займається ягідним виробництвом та експортує за кордон

Директор «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель розповів, що протягом лютого-березня навчання відбуватиметься двічі на тиждень. Крім того, відбудеться онлайн-візит та інформаційна сесія з представниками центральної влади.

"Спікерами нашої програми будуть відомі експерти, ваші колеги-практики з місцевих рад, представники центральної влади, державного сектору та бізнесу. Цей підхід спрямований на те, щоб розширити ваше розуміння можливостей в цій сфері і, можливо, прийняти відповідні практики", - зауважив Файгель.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-