U-LEAD допоможе ще 96 громадам розробити стратегії розвитку

U-LEAD допоможе ще 96 громадам розробити стратегії розвитку

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» надасть експертну підтримку для розробки стратегії місцевого розвитку ще 96 громадам в Україні.

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

Зокрема, зазначається, що 27 січня відбувся семінар про основні засади стратегічного планування місцевого розвитку для представників 96 громад, що отримають експертну підтримку U-LEAD.

Керівниця сектору регіонального та місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні Наталія Старостенко під час заходу наголосила, що U-LEAD допоможе молодим українським громадам розробити власні стратегії розвитку, сформувати стратегічні цілі та застосувати проєктний підхід для їхнього втілення.

«Стратегія місцевого розвитку є основним інструментом, який залучає, дозволяє та посилює громади для збільшення добробуту мешканців. Кожна стратегія має бути розроблена «знизу-вгору», має активно залучати всі зацікавленні сторони з урахуванням місцевих потреб і потенціалу», – зазначила Старостенко.

Своєю чергою директор «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель повідомив, що Мінрегіон оголосив дуже амбітну мету – до кінця 2022 року всі українські громади повинні мати затверджені стратегії місцевого розвитку, і U-LEAD активно сприяє цій цілі.

"З 2016 року понад 340 громад успішно підготували свої стратегії місцевого розвитку за підтримки U-LEAD. Тепер у нас нова хвиля — 96 громад, які представляють усі 24 області України та відібрані спільно з Мінрегіоном на конкурсній основі для отримання експертної підтримки U-LEAD у розробці своїх стратегій розвитку", - сказав він.

Читайте також: Тростянецька громада поліпшує бізнес-клімат за допомогою інвестпаспорта

Генеральний директор Директорату регіональної політики Мінрегіону Віктор Подорожний поінформував учасників заходу про новації законодавства щодо засад державної регіональної політики.

Він зазначив, що Мінрегіон інституційно підсилює державну регіональну політику. В кожному регіоні буде утворена Агенція регіонального розвитку – інституція, яка буде провідником між громадами та регіональною владою для кращого планування економічного розвитку.

"Ми також працюємо над удосконалення системи моніторингу, адже без актуальних даних щодо тенденцій важко спланувати напрям розвитку. Для нас дуже важливо на місцевому рівні запровадити муніципальну статистику", - сказав Подорожний.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-