Гайсинська лікарня отримала апарат УЗД та рентген вартістю понад 5 мільйонів

Гайсинська лікарня отримала апарат УЗД та рентген вартістю понад 5 мільйонів

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині у межах національної програми «Велике будівництво» лікарня у Гайсині отримала апарат УЗД та рентген-апарат вартістю понад 5 млн грн.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що торік у цій лікарні розпочали ремонт приймального відділення. Окрім отриманої діагностичної апаратури, заклад очікує на забезпечення комп‘ютерним томографом.

Загалом в області наразі ремонтують та оновлюють 10 приймальних відділень лікарень області. Так, окрім Гайсинської, рентген-апарати отримали три центральні лікарні у районах та Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, апарати УЗД – також чотири лікарні.

Це обладнання закуплене за кошти державного бюджету відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах медичним обладнанням, а саме системами рентгенівськими діагностичними стаціонарними загального призначення (цифровими) та апаратами ультразвукової діагностики».

Читайте також: На Прикарпатті у чотирьох лікарнях відремонтували приймальні відділення

На першому етапі було закуплено десять рентгенівських систем загального призначення та десять апаратів ультразвукової діагностики на загальну суму понад 56 мільйонів гривень.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що в 2021 році будуть реконструйовані 177 приймальних відділень по всій країні.

Національний проєкт «Велике будівництво» був ініційований Президентом Володимиром Зеленським і стартував у березні 2020 року. Мета проєкту - побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. У 2020 році в рамках програми в країні було збудовано 114 шкіл, 100 дитсадків та 101 спортивний об’єкт, оновлено 3900 км доріг державного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-