У Харкові поліція порушила дві справи після знесення пам’ятника Жукову

У Харкові поліція порушила дві справи після знесення пам’ятника Жукову

Укрінформ
У Харкові поліція відкрила кримінальні провадження за фактами знесення пам’ятника радянському маршалу Георгію Жукову і розпилення сльозогінного газу під час пікету.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

“Під час пікетування з’їзду політичної партії група громадян знесла пам’ятник на проспекті Петра Григоренка та розпилила сльозогінний газ у натовп”, - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, троє правоохоронців, які несли службу та забезпечували правопорядок біля пам’ятника, отримали хімічний опік очей та були доставлені до лікарні.

На даний час відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

Правоохоронці з’ясовують усі обставини та встановлюють осіб, причетних до скоєння злочинів, додали в поліції.

Як повідомлялося, у Харкові активісти ряду партій і громадських організацій у неділю, 2 червня, перед початком з'їзду партії "Довіряй ділам" біля Палацу спорту влаштували акцію протесту з «коридором ганьби» і розлили червону фарбу. На думку організаторів акції, цей з'їзд партії, яку очолили мери Харкова і Одеси Геннадій Кернес і Геннадій Труханов, є спробою реваншу колишніх членів Партії регіонів.

Читайте також: Кернес обіцяє відновити пам'ятник Жукову

Після цього частина учасників протесту попрямувала до пам'ятника радянському маршалу Георгію Жукову, розташованому неподалік Палацу спорту, і знесла його, встановивши на постаменті прапор України.

У свою чергу Кернес заявив, пославшись на підтримку народного депутата Віталія Хомутинника, що пам'ятник Жукову буде відновлено коштом благодійного фонду "Відродження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-