До харківського Вертеп-фесту долучилися 100 колективів з усіх регіонів України

До харківського Вертеп-фесту долучилися 100 колективів з усіх регіонів України

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Харкова відкрився 3-й всеукраїнський фестиваль вертепів "Вертеп-фест-2019".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу с місця події.

Понад тисяча учасників фестивалю пройшли центром міста від площі Конституції до площі Свободи - під українські народні пісні у виконанні духового оркестру, з українськими прапорами, різдвяними зірками, у костюмах казкових персонажів.

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична наголосила, що традиційний фестиваль, започаткований на Харківщині три роки тому, розширює свої кордони. "Майже 1500 учасників, 100 колективів з усіх регіонів України на більш ніж 60 локаціях подарують харків’янам гарні пісні, надихнуть традиціями та порадують гарними побажаннями на 2019 рік", - зазначила вона.

Вертеп-фест-2019 у Харкові / Фото В'ячеслава Мадієвського

Усі учасники свята заспівали на площі гімн України, а потім а-капела колядку "Нова радість стала" - у тисячу голосів. Прикметно, що організатори відслідковували час, адже колядку також заспівали у 30 містах України та за кордоном - у 9 містах Великої Британії, Австрії, Німеччині, Нідерландів, Франції та Польщі.

Читайте також: Велетенські фігури й колоритні забави: як на Тернопільщині святкуватимуть Маланку

Зараз на площі Свободи та інших майданчиках міста просто неба лунають різдвяні щедрівки, у тому числі, у виконанні учасників обласного фестивалю "Святовид", який відомий аутентичним виконанням щедрівок Слобожанщини, закликають на свої вистави вертепні герої, пригощають смаколиками численні кафе.

Порядок у центрі міста забезпечують 300 поліцейських. Інцідентів немає.

13 січня у рамках фестивалю відбудуться виступи вертепних колективів на центральній сцені Центрального парку імені Горького, на арт-заводі "Механіка" та різних локаціях по місту Харків. Учасники дійства також завітають до лікарень, військового шпиталю, дитячих будинків та інших соціальних установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-