Сумнозвісний довгобуд у Дніпрі повернули в комунальну власність

Сумнозвісний довгобуд у Дніпрі повернули в комунальну власність

Укрінформ
Госпсуд Дніпропетровської області повернув в комунальну власність тергромади 29-поверховий недобудований готель «Парус» у Дніпрі, введення якого  в експлуатацію передбачалося в 1979 році. 

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

“Рішення на користь департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради було ухвалене через недотримання відповідачем – приватною компанією, якій належав готель, умов договору купівлі-продажу, а саме – пункту, що стосується гарантування безпеки”, - йдеться в повідомленні. 

За інформацією прес-служби, з  2014 року до мерії неодноразово зверталися мешканці міста та правоохоронні органи щодо нещасних випадків на території недобудованого готелю «Парус». Там було зафіксовано щонайменше 7 самогубств. Крім цього, на майданчику довгобуду знаходили трупи, відбувалися нещасні випадки з тяжкими тілесними ушкодженнями. Серед загиблих були неповнолітні.

У 2015 році міська рада звернулася до власника з вимогою посилити охорону та заходи безпеки, адже, згідно з договором купівлі-продажу, недотримання приватною компанією заходів безпеки є підставою для розірвання угоди. Та навіть після цього нещасні випадки не припинилися. Колишній власник готелю має право протягом 20 днів подати апеляцію на рішення Господарського суду.

«Ми вважаємо, що підстав для скасування рішення суду немає. Є зафіксовані факти нещасних випадків, що свідчить про те, що компанія «Ромбус-Приват» не впоралася зі своїми зобов’язаннями, які прописані у договорі. Крім цього, за цей час жодних робіт із завершення будівництва компанія не вела, недобудований готель у занедбаному стані. Це негативно впливає на довкілля. Через невиконання підприємством умов договору територіальна громада позбавлена того, на що вона розраховувала при укладенні угоди», – зазначив заступник директора департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Олександр Духневич.

Читайте також: Комітет Ради підтримав перейменування двох областей

Після завершення терміну подання апеляції буде проведена експертиза, за результатами якої вирішать долю недобудови на сесії міської ради.

Нагадаємо, проект готелю розробляли ще в 1972—1974 роках. Введення готелю в експлуатацію передбачали в 1979 році, та розтяглося на 40 років.  З 1987 року будівельні роботи почали зменшуватись, а з 1995 зовсім припинились.

У 2005 році хмарочос був проданий ЧП «Ромбус-Приват».  За умовами контракту, покупці повинні добудувати його  до 2015 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-