Депутати Луцької міськради побилися на нічному засіданні

Депутати Луцької міськради побилися на нічному засіданні

Фото, відео
Укрінформ
Сесія Луцької міської ради, на якій розглядалися питання про передачу комунальної землі в приватну оренду під забудову, розтяглася більш як на 12 годин.

Протягом яких депутати сварилися, вмикали голосну музику і навіть билися, Відеотрансляцію сесії вела у Facebook прес-секретар "Народного контролю" Юлія Грищук.

"Нічне засідання сесії Луцькради. Питання - дерибан землі", - написала вона під останнім відео.

Депутати фракцій «Народний контроль», «Свобода» та «Самопоміч» та представники громадськості протягом всього дня намагалися не допустити голосування за безкоштовну передачу в оренду забудовникам майже двох гектарів землі, яка перебуває у комунальній власності. Вони наполягали, щоб питання було доопрацьоване і громада отримала орендну плату за ділянки.

"Керівник фракції «Народний контроль» Павло Данильчук підкреслив, що ці питання не мали змогу розглянути та вносити пропозиції депутати, які не входять у земельну комісію. За його словами, вона зібралася фактично таємно, адже про неї ніхто не був повідомлений із громадськості та представників ЗМІ", - повідомляв "Народний контроль" напередодні сесії.

Йшлося про питання для надання ТОВ «Житловий квартал» на 10 років на умовах оренди земельні ділянки на вулицях Рівненській, 119, та Вороніхіна, 37.

Під час сесії опозиційні депутати вимагали переробити документи, вмикали голосну музику через колонки, щоб завадити голосуванню. У засіданні неодноразово оголошувалися перерви. В залу викликали поліцію, а також муніципальну варту. Кілька разів спалахували сутички і навіть бійки, в яких брали участь як "муніципали", так і невідомі молодики спортивної статури.

В результаті вже після опівночі скандальні питання все-таки були проголосовані і отримали необхідну кількість голосів.

У соцмережах лучани висловлюють обурення результатами сесії; приклади дописів опублікувало інтернет-видання "Волинь24". "Луцькі депутати повинні скласти повноваження. Всі. Міська рада себе дискредитувала і повинна це визнати", "Нас вчергове обікрали", "Депутати зустріли весну бійкою, в рукопашці у раді пройшов деребан землі. Муніципальна варта перетворилась в тітушок, які грають роль приватної армії провладної більшості", - пишуть жителі міста.

Зазначимо також, що відеотрансляція сесії на сайті міськради відбувалася з перешкодами. А в новинах на офіційному сайті з'явилися лише повідомлення про внесення змін до міського бюджету () та про прийняття в комунальну власність двох квартир.

У Луцьку побилися депутати міськради

Фото: Олена Лівицька, Фейсбук 

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-