В Одесі горить історичний будинок ХІХ сторіччя

В Одесі горить історичний будинок ХІХ сторіччя

Фото
Укрінформ
В суботу, 30 вересня, в Одесі загорілася історична архітектурна пам’ятка ХІХ сторіччя, відома як будинок Руссова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Чотириповерховий будинок Руссова збудований у 1897-98 рр. Розташований у Приморському районі за адресою вул. Садова, 21.

На місці події працюють бригади рятувальників, які гасять вогонь.

Масштабна пожежа на верхніх поверхах цього будинку сталася в жовтні 2009 року, будинок було значно пошкоджено, з нього відселили мешканців, однак історична "аптека Гаєвського" продовжувала працювати. Восени 2012 року сталася пожежа на нижніх поверхах будинку, 10 жовтня 2013 року пожежа сталася між другим та третім поверхами.

Фото: Укрінформ/Ніна Ляшонок

Будинок був побудований у 1897-1900 роках на замовлення підприємця, одеського колекціонера і мецената А. П. Руссова. Особливу популярність будинок отримав завдяки розташуванню в ньому "центральної" аптеки Гаєвського.

У 2004 році почалася реконструкція будівлі. Восени 2009 року в будівлі стався ряд пожеж (було зафіксовано принаймні три загоряння), в результаті чого в значній мірі вигоріли внутрішні перегородки, несущі конструкції, покрівля. Є думка, що причиною події був підпал.

В грудні 2010 року в ЗМІ з'явилася новина, що на місці будинку Руссова з'явиться суспільно-культурний центр з міжнародним конгрес-холом. 

19 жовтня 2014 року в будинку Руссова завалилися міжповерхові перекриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-