"Шкільне перемир'я" на Донбасі знизило число обстрілів на 67% - ОБСЄ

Укрінформ
"Шкільне перемир'я" на Донбасі допомогло знизити кількість порушень режиму припинення вогню на 67%.

Про це заявив журналістам у Мінську спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, передає БЕЛТА.

Як зазначив дипломат, на попередньому засіданні учасники контактної групи в черговий раз підтвердили свою прихильність безстроковому припиненню вогню з нагоди початку навчального року: "Я хотів би звернути увагу на зміну ситуації на місцях за даними СММ ОБСЄ. Якщо порівняти період з 25 серпня по сьогоднішній день з таким же періодом до цієї дати, то можна побачити, що кількість порушень режиму припинення вогню зменшилася на 67%, а число зривів - на 74%".

За словами Сайдіка, пріоритет Тристоронньої контактної групи - захист цивільного населення у зоні конфлікту. "Я дуже радий, що за цей час майже повністю вдалося уникнути жертв серед цивільного населення. З приємністю зазначу, що завдяки цим зусиллям і, звичайно, так званому "хлібному перемиррю", в цьому році вдалося уникнути повторення "гарячого" літа, як в 2015 і 2016 роках", - заявив спецпредставник ОБСЄ.

Читайте також: Безпека на Донбасі: у Мінську домовилися про скайп-зустріч 13 вересня

Він запевнив, що контактна група й надалі докладатиме всіх зусиль, щоб сторони забезпечували тривалість режиму безстрокового припинення вогню. З цією метою робоча група з безпеки обговорила практичні аспекти припинення вогню, зокрема, вимоги щодо оприлюднення наказів та їх послідовної реалізації.

Сторони також обговорили перспективи і метод розведення сил та засобів у районах Станиці Луганської та Золотого, а також можливість цього і в нових зонах. Чимало уваги учасники переговорів приділили питанням захисту об'єктів життєво важливої цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-