Прокуратура відкрила справу на суддю, яка відпустила хакера з Avalanche

Прокуратура відкрила справу на суддю, яка відпустила хакера з Avalanche

Укрінформ
Прокуратура порушила кримінальне провадження щодо слідчої судді Октябрського районного суду Полтави, яка відпустила керівника кібермережі «Аваланш». 

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Слідчим відділом прокуратури Полтавської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом постановлення слідчим суддею Октябрського районного суду Полтави завідомо неправосудного рішення щодо відмови у затриманні громадянина, який перебував у міжнародному розшуку", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що прокуратура шляхом оскарження в апеляційному суді домоглася скасування судової ухвали, згідно з якою затриманий був випущений на волю. У разі затримання  керівника кібермережі «Аваланш» до нього буде застосовано тимчасовий арешт на термін 40 діб.

Нагадаємо, міжнародна мережа для запуску та управління масовими глобальними шкідливими атаками на телекомунікаційні системи з подальшим відмиванням грошей, здобутих злочинним шляхом, функціонувала 7 років. Зловмисники угруповання використовували інфраструктуру «Аваланш» з 2009 року для розповсюдження шкідливих програм, фішингу та спаму, а також для відмивання грошей рекрутингових компаній.

Під час міжнародної операції, проведеної 30 листопада 2016 року у 30 країнах, були затримані п’ятеро організаторів цієї мережі. Троє з них – українці, одного затримали в Німеччині, ще двох – на території України. Пізніше слідча суддя Октябрського районного суду Полтави відмовилася задовольнити клопотання прокуратури про обрання для затриманого громадянина України запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, після чого він утік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-