На Донбасі спіймали 66-річного бойовика, який дезертирував

На Донбасі спіймали 66-річного бойовика, який дезертирував "за станом здоров`я"

Укрінформ
На контрольному пункті в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" поліцейські затримали 66-річного бойовика-дезертира, який понад два роки був членом бандформування "Кальміус", але через погіршення здоров'я вирішив залишити лави окупантів.

 Про це розповів у неділю на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На КПВВ "Новотроїцьке" поліцейські затримали бойовика-дезертира. Непримітний 66-річний чоловік, вже більше двох років був членом бандформування "Кальміус". Але роки взяли своє, його здоров’я погіршилося і чоловік залишив лави окупантів", - сказав Мотузяник.

Крім цього, за словами речникам, українські правоохоронці затримали двох спільників бойовиків. Один із них – 32-річний мешканець Дружківки. З початку 2015 року, він передавав противнику відомості про озброєння, розташування та переміщення підрозділів ЗСУ. Ця інформація потім використовувалася у російських пропагандистських матеріалах. Колаборант мав доступ до розміщення стратегічних об’єктів та списків учасників АТО.

Невдовзі, за даними правоохоронців, він збирався використати ці матеріали для організації диверсій та створення інформаторської мережі бойовиків. Українські поліцейські спіймали зрадника на одному з блокпостів під Маріуполем, куди він їхав у справах. Тепер йому загрожує до п'яти років за гратами.

Інший затриманий – член НЗФ "ДНР", якого затримали у Луганській області. Бойовик брав участь у патрулюванні окупованих міст.

Водночас ще один спільник бойовиків пішов на співпрацю з СБУ в рамках програми "На тебе чекають вдома".

"Чоловік вступив до лав НЗФ, де займався господарською діяльністю: облаштовував укріплення, чергував на блокпосту й перевіряв документи. Він на власні очі побачив той безлад та беззаконня, що чинили окупанти, і вирішив звернутися до СБУ, щоб повернутися до мирного життя. Зараз триває перевірка. Якщо колишній бойовик не скоював тяжких злочинів, то суд матиме підстави звільнити його від кримінальної відповідальності", - сказав Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-