АТО: обстрілів менше, але в Авдіївці й Широкиному - бойові дії

АТО: обстрілів менше, але в Авдіївці й Широкиному - бойові дії

Карта
Укрінформ
Минулої доби обстановка в районі проведення АТО дещо нормалізувалася.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

"Значно знизилася кількість ворожих обстрілів", - сказав він.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку вчора було абсолютно спокійно, а на Донецькому - доба розпочалася напружено.

"Після 1 години окупанти відкрили вогонь зі ствольної артилерії одразу по двох місцях – авдіївській промзоні та позиції "Шахта Бутовка". Також протягом дня противник неодноразово застосовував міномети (в Авдіївці й Невельському). Загалом активні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Новоселівка Друга – Авдіївка – Піски. Також у Луганському та Зайцевому відбулися перестрілки, проте там значно спокійніше", - зазначив він.

Речник додав, що всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку бойові дії велися здебільшого у Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному.

"Зокрема, з 1 до 3 години противник вів потужні мінометні обстріли наших позицій на лінії Красногорівка-Мар’їнка. Між 2 та 19 годинами було майже спокійно – противник лише двічі порушив режим тиші. І надвечір бойові дії знову активізувалися. Противник не застосовував важке озброєння, але значна кількість обстрілів була достатньо тривалою. Саме тому українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь. Всього минулої доби на Маріупольському напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння", - поінформував Лисенко.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-