СБУ готує нові правила вантажних перевезень на Донбас – Тука

СБУ готує нові правила вантажних перевезень на Донбас – Тука

Укрінформ
Заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука повідомив про запропоновані зміни до Тимчасового порядку в'їзду на неконтрольовану територію громадян України Служби безпеки, у збільшенні сумарної ваги товарів для громадян, що їдуть до тимчасово окупованих територій з 50 кг до 500 кг.   

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Після того (припинення вогню - обстрілів, діяльності диверсійно-розвідувальних груп - ред.), треба поновлювати горизонтальні відносини між населенням: спочатку пом'якшення, а потім, сподіваюся, і повне скасування будь-яких обмежень щодо пересування товарів. Зараз вага вантажів на фізичну особу може становити 50 кілограм. До змін порядку, які зараз розглядаються СБУ, ми подали варіанти - від 200 до 500 кілограм на кожну людину", - сказав Тука.

Як повідомлялося, відповідно до Тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей СБУ від 24 лютого 2016 року, встановлена гранична межа для перевезення до тимчасово неконтрольованих територій громадянами у ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі товарів (за винятком підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10000 гривень та сумарна вага яких не перевищує 50 кг на одну особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-