Новий міст через Південний Буг збудують у Миколаєві

Укрінформ
Новий міст через Південний Буг у Миколаєві збудують за кошти кредиту японського уряду.

Про це в ефірі телеканалу «Миколаїв» заявив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Валерій Блошенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Мостовий перехід через ріку Південний Буг у Миколаєві передбачає зведення опорної конструкції, висота якої сягатиме близько 510 метрів, що дозволить безперешкодно проходити під цим мостовим переходом будь-якому судну. Довжина самого мостового переходу становитиме 2,05 км», - наголосив Блошенко.

За його словами, передбачається також будівництво 13,2 км. дороги 1-ї категорії. Кошторисна вартість будівництва нового мосту становить 3,5 млрд грн. Проект планується реалізувати за рахунок програми офіційної допомоги розвитку уряду Японії

Блошенко зазначив, що позика на реалізацію проекту надаватиметься на 25 років, перші 7 з яких - це пільговий період. Усі наступні роки ставка по кредиту становитиме 1,4% річних. За підрахунками спеціалістів, лише за рахунок низької відсоткової ставки економія по виплаті кредиту сягне близько 215 млн грн.

Говорячи про окупність проекту, перший заступник начальника Служби автодоріг у Миколаївській області також відзначив, що пропускна спроможність нового мостового переходу становитиме близько 34 тис. одиниць транспорту на добу.

Довідка. Техніко-економічне обгрунтування будівництва нового мостового переходу через річку Південний Буг у Миколаєві уряд затвердив 11 липня.

Проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів підготували міністерство інфраструктури та Укравтодор на виконання доручень Президента України, Кабінету Міністрів України та звернень Миколаївської облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-