Глава МЗС Франції закликає підтримати Формулу миру Зеленського

Глава МЗС Франції закликає підтримати Формулу миру Зеленського

Укрінформ
Франція позитивно оцінює мирний план, представлений Президентом України в ООН та підтверджує повну підтримку України у боротьбі з російською агресією.

Про це Глава МЗС Франції Катрін Колонна заявила у своєму виступі на засіданні Ради безпеки ООН в Нью-Йорку, передає кореспондент Укрінформу.

«Верховенство права над силою та міжнародна солідарність – це основоположні принципи, які фігурують у Формулі миру Зеленського», - зазначила Колонна.

Читайте також: Президент розповів про механізм реалізації української Формули миру

Вона вкотре назвала Росію країною-агресоркою, яка щодня вчиняє злочини проти України, та яка вже спровокувала світову продовольчу кризу.

«Ця війна – не лише війна проти України та українців, ця війна проти самих принципів, на яких базується наша колективна безпека... Ми будемо продовжувати військову підтримку та цивільну підтримку України, аби вона протистояла і захищалась», - запевнила міністр у своєму виступі.

Колона нагадала також про тисячі вивезених з України в Росію дітей та про тисячі тонн українського збіжжя, яке було заблоковане та знищене під час російських бомбардувань наприкінці літа.

Читайте також: Франція засудила удари РФ по зерновій інфраструктурі України

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку тривають загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у якому бере участь Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-