Білий дім: Якби існував шлях призупинення членства рф в Радбезі ООН, ми б ним скористалися

Білий дім: Якби існував шлях призупинення членства рф в Радбезі ООН, ми б ним скористалися

Укрінформ
Сполучені Штати докладають всіх зусиль, аби ізолювати росію в міжнародних організаціях, і якби існував спосіб призупинення її членства в Радбезі ООН, то негайно б ним скористалися.

Про це заявила в четвер журналістам речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, передає кореспондент Укрінформу.

«Поведінка росії в Україні є порушенням Статуту ООН і образою основного мандату Ради Безпеки, - сказала вона, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати позицію президента Джо Байдена з цього питання. - Для постійного члена Ради Безпеки ООН порушувати Статут і вести таку жорстоку війну проти України, зокрема намагаючись заподіяти такі широкомасштабні людські страждання й націлюючись на критично важливі об'єкти інфраструктури, - обурливо».

Читайте також: росію треба виключити з ПА ОБСЄ та Радбезу ООН – маршалок Сенату Польщі

Тому, за її словами США ініціювали голосування в Генеральній Асамблеї ООН щодо призупинення членства росії в Раді ООН з прав людини, яке успішно відбулося, і працюють над тим, щоб не допустити рф до керівних посад в інших органах системи ООН.

Водночас нині у Білому домі не бачать способу позбавлення росії членства в Раді Безпеки ООН.

«Якби існував шлях до призупинення членства росії в Раді Безпеки ООН, ми б негайно ним скористалися. На жаль, ми не бачимо, що правила ООН змінюються. І тому ми зосереджені на подальших заходах щодо ізоляції росії, у тому числі в міжнародних організаціях, і притягнення її до відповідальності, зокрема за допомогою санкцій».

Читайте також: Рада пропонує державам G20 виключити росію зі свого складу

Як повідомляв Укрінформ, американські конгресмени Стів Коен та Джо Вілсон внесли до Конгресу резолюцію із закликом до адміністрації Джо Байдена ініціювати процес виключення росії із Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-