У Конгрес США внесли резолюцію про виключення росії з Радбезу ООН

У Конгрес США внесли резолюцію про виключення росії з Радбезу ООН

Укрінформ
Американські конгресмени Стів Коен та Джо Вілсон внесли до Конгресу резолюцію із закликом до адміністрації Джо Байдена ініціювати процес виключення росії із Ради Безпеки ООН.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільному пресрелізі, опублікованому на сайті Коена.

«Конгресмени Стів Коен з Теннессі та Джо Вілсон з Південної Кароліни, співголова та високопоставлений член Комісії з безпеки та співробітництва в Європі, також відомої як Гельсінська комісія, представили резолюцію, в якій зазначено, що у світлі неспровокованої російського вторгнення в Україну та триваючою війною проти України, присутність росії в Раді Безпеки ООН «порушує мету та принципи Організації Об’єднаних Націй», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що резолюція закликає Конгрес визнати, «що російська федерація неодноразово, навмисно та грубо порушувала цілі та принципи Організації Об’єднаних Націй».

Читайте також: Зеленський на засіданні Радбезу ООН: Чекаємо реакції на терор росії

Ця резолюція також закликає президента США Джо Байдена дати розпорядження Державному департаменту та іншим відповідним федеральним департаментам і відомствам вживати всіх необхідних заходів із союзниками, партнерами та іншими країнами, щоб обмежити, призупинити або припинити права та привілеї, які російська федерація використовує в Раді Безпеки ООН відповідно до Статуту Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: росія марнує час Радбезу ООН і поширює нові вигадки про Україну - представник США

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН 9 грудня, яке на вимогу рф розглянуло постачання Заходом зброї Україні, заявив, що росія вкотре намагається легітимізувати кричущі порушення Статуту ООН, використовуючи Раду Безпеки як майданчик для поширення пропагандистських наративів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-