Рада пропонує державам G20 виключити росію зі свого складу

Рада пропонує державам G20 виключити росію зі свого складу

Звернення
Укрінформ
Верховна Рада України звертається до держав G20 з пропозицією виключити російську федерацію зі свого складу.

За даними народного депутата від парламентської фракції "Голос" Ярослава Железняка, відповідну постанову "Про Звернення Верховної Ради України до держав Групи Двадцяти щодо виключення російської федерації зі складу цієї Групи" (№8203) підтримали 310 парламентаріїв, повідомляє Укрінформ.

Так, згідно з текстом документа, український парламент звертається до держав G20 з пропозицією виключити росію зі свого складу як таку, що не відповідає цілям та принципам об‘єднання.

ВР просить Групу Двадцяти рішуче закликати російську федерацію припинити злочин агресії проти України, вивівши підрозділи збройних сил рф й інших підконтрольних державі-агресору незаконних військових формувань, та поважати територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаного державного кордону.

Читайте також: росію слід виключити із G20 - Фріланд

Парламент також закликає засудити терористичні дії росії, спрямовані на знищення Української держави, геноцид українського народу, дестабілізацію енергетичної системи та продовольчої безпеки держав світу.

Крім того, Верховна Рада звертається з проханням про підтримку прагнення України, Туреччини та Організації Об’єднаних Націй щодо продовження дії Чорноморської зернової ініціативи для безперешкодного забезпечення поставок продовольства до держав, населення яких потерпає від голоду.

При цьому український парламент вимагає посилити санкційний тиск на російську федерацію, щоб зупинити війну та глобальну світову кризу, створену державою-агресором, а також відновити міжнародний правопорядок, що базується на взаємній повазі та співробітництві, а не на ядерному чи будь-якому іншому шантажі, примусі та застосуванні сили.

Читайте також: СКУ закликав вигнати Росію з G20 та надати Україні всю необхідну допомогу

Водночас ВРУ закликає суттєво наростити економічну, фінансову та безпекову допомогу Україні, яка дасть змогу прискорити перемогу держави в оборонній війні проти рф та повернути мир, стабільність і безпеку у світі.

Як повідомляв Укрінформ, 15-16 листопада на острові Балі в Індонезії триває саміт G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-