США, Франція й Британія відкидають будь-який привід рф для ескалації війни

США, Франція й Британія відкидають будь-який привід рф для ескалації війни

Заява
Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств США, Франції й Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати «брудну бомбу» на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Текст спільної заяви оприлюднений в ніч проти понеділка на офіційному вебсайті Держдепартаменту США, передає Укрінформ.

«Ми, міністри закордонних справ Франції, Сполученого Королівства й Сполучених Штатів, знову заявляємо про нашу непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі поточної агресії рф. Ми як і раніше сповнені рішучістю підтримувати зусилля України щодо захисту її території стільки, скільки це буде потрібно»,- наголошується у документі.

При цьому зазначається, що глави міністерств оборони цих трьох західних країн раніше поговорили з міністром оборони росії сергієм шойгу на його прохання.

Читайте також: Світ має жорстко відреагувати - Зеленський про заяви рф щодо «брудної бомби»

У заяві також підкреслюється: всі три країни висловили єдину позицію, а саме, що «відкидають відверто брехливі твердження росії про те, що Україна готується застосувати брудну бомбу на власній території». Крім того, західні країни попередили рф, що викриють будь-яку спробу кремля використати ці звинувачення як привід для ескалації.

«Ми також відкидаємо будь-який привід для ескалації з боку рф»- наголошується у заяві.

Читайте також: У Британії спростували заяви шойгу щодо України та «брудної бомби»

Як повідомляв Укрінформ, у неділю міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з главою Держдепартаменту США Ентоні Блінкеном фальшиві наративи рф про «брудну бомбу», а також про поставки в Україну засобів ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-